تفاوت ترنسکشوالیسم و هرمافرودیت

سلام دوستان عزیز!

خدمت همه‌ی بر و بچس خودم سلام و دروووووووووود!

احوالات شما؟ مام ای بدک نیستیم. می‌دونم گله دارید که کم پیدام. اما خوب بهم حق بدید، درس و دانشگاه و کار و درگیری‌های انستیتو و...... خلاصه اینکه تا دلتون بخواد سرم شلوغه. امتحانات پایان ترم هم که دیگه نزدیکه. اما خوب نمیشه شما رو فراموش کرد که! هر چی باشه رفیقی گفتن!

من مخلص همه‌ی شمام هستم. واسه همین طبق قولی که داده بودم، این بار مطلبی رو برات می‌ذارم که فرق ما رو با بچه‌های دوجنسی نشون میده. در واقع ما تعریف خاصی از TS و هرمافرودیت تو ذهنمون نیست. اگر بود متوجه می‌شدیم که اینا زمین تا آسمون با هم فرق دارن.

خوب اینم یه تعریف ساده و خودمونی از این دوتا. امیدوارم منظور رو برسونه.

 

ترنسکشوالیسم (TS)

وقتی یک ترنسکشوالیسم به دنیا می‌یاد، فیزیک بدنی اون هیچ فرقی با یه آدم عادی نداره. یعنی اگر دختر باشه، کاملاً دخترونه و اگر پسر باشه، کاملاً پسرونه است. اما به تدریج وقتی بزرگتر میشه، توی روحیاتش به تضاد برمی‌خوره. مثلاً بچه‌های F to M (Femal to Male یا دختر به پسر) دوست دارن که با اسباب بازی‌های پسرونه بازی کنن، همه اونا رو به اسم‌های پسرونه صدا بزنن و خلاصه اینکه افکار و عقاید پسرونه دارن. یا برعکس، بچه‌های M to F (Male to Femal یا پسر به دختر) دوست دارن که با اسباب‌بازی‌های دخترونه بازی کنن، آرایش کنن، لباسای دخترونه بپوشن و اونا رو به اسم‌های دخترونه صدا بزنن. ناگفته نماند که در تمام این مدت باید یادمون باشه که جسم مثل ساعت کار طبیعی خودش رو انجام میده. یعنی هیچ مشکلی از نظر فیزیکی وجود نداره.

هرچقدر که ما بزرگتر می‌شیم، بیشتر از دنیای اطرافمون می‌فهمیم و واسه همین می‌فهمیم که یه فرقایی با بقیه داریم. اما تقریباً مشکل همه‌ی ما اینه که تا وقتی بچه‌ایم می‌ترسیم افکار و عقایدمون رو ابراز کنیم و وقتی هم که بزرگ می‌شیم، اینقدر بقیه ما رو به شکل یه دختر یا یه پسر دیدن که دیگه باورشون نمیشه ما این شکلی نیستیم و باید برعکس باشیم.

خوب قرار بود درد دل نباشه، پس میریم سر ادامه بحث...

ما از جنسیت خودمون احساس نارضایتی می‌کنیم. یعنی از دختر بودنمون راضی نیستیم، یا بر عکس از پسر بودنمون. (البته چون من خودم FtM هستم شاید الفاظ دختر به پسر یا پسر بودن رو یک کم غلیظ‌تر به کار می‌برم. از این بابات پیش پیش عذر می‌خوام) یعنی دوست داریم که پسر باشیم یا دختر، چون روحیاتمون اینطوره. ولی متأسفانه نیستیم. این میشه که حتی شب‌ها و روزهایی می‌گذره که با نذر و نیاز از خدا می‌خوایم یه معجزه بشه و صبح که از خواب بیدار میشیم پسر یا دختر شده باشیم. اینا رو میگم چون می‌دونم تو تعریف ترنسکشوالیسم مفهومی نداره، اما می‌خوام اصل قضیه براتون جا بیفته. اینطوری میشه که شروع می‌کنیم به نشون دادن رفتارهای جنس مخالفمون که باور داریم خودمون یکی از اونا هستیم و برای ما جنس مخالف نیستن. مثلاً خود من لباسای پسرونه می‌پوشیدم، موهام رو کوتاه می‌کردم و مثل پسرا حرف می‌زدم. سعی می‌کردم هر کاری برادرم می‌تونه انجام بده انجام بدم تا نشون بدم فرقی با اون ندارم. این همون بیماری ایه که بهش می‌گن TS یا ترنسکشوالیسم.

در حقیقت مشکل ما اینه که روحمون با بدنمون تناسب نداره. فقط همین.

 

حالا می‌رسیم به بچه‌های دوجنسی یا هرمافرودیت که من مخلص همه‌اشون هم هستم (و ناگفته نماند آرزو می‌کردم ای کاش یکی از اونا بودم تا کارام سریع‌تر انجام می‌شد.)

 

دوجنسی (هرمافرودیت)

دخترها و پسرها همه دوکروموزومی هستند. یعنی همه یا ژن XX هستند یا XY. اما دختر و پسرهایی هستند که بعد از تولد جنسیت واقعیشون مشخص میشه و همه یه ژن اضافی دارن. یعنی به جای XX و XY، XYY هستن. به این افراد دوجنسی گفته می‌شه. این افراد از نظر فیزیکی هم مشکل دارند. یعنی FtM ها اکثراً یه نشونه‌ای از آلت تناسلی مردونه رو همراه با آلت زنونه دارن. مثلاً ممکنه بیضه داشته باشند. (که من یکی از همین بچه‌ها رو که چنین شرایطی داشت از نزدیک می‌شناسم) در واقع بچه‌های دوجنسی هم آلت تناسلی مردونه رو دارند و هم زنونه رو. اما هر دوشون شکل ناقصی دارند. به همین خاطر این افراد از بچگی شناخته شده هستند و میشه از طفولیت درمانشون کرد. البته به شرطی تشخیص درستی داشته باشی. مثلاً همون دوستی که گفتم، وقتی به دنیا اومد بیضه داشت و آلت تناسلی دخترونه هم داشت. وقتی خانواده‌اش به دکتر مراجعه کردند، دکتر با یه نظر سطحی بیضه‌های اون رو سوزوند و اون به شکل یه دختر بزرگ شد. اما وقتی سنش بیشتر شد، هورمون‌های مردونه‌ای که هنوز تو بدنش فعال بودند، اون رو کاملاً شکل یه پسر در آوردند و بعد اون دنبال کارای عملش رفت و حالا یه پسر کامله.

اما از نظر علمی، قضیه‌ی هرمافرودیت‌ها کاملاً مشخصه. اینم توضیح علمیش:

روی بازوی کوتاه کروموزوم x، ژنی وجود داره به اسم SRY که وقتی جنین 6 هفته داره، بیضه رو تولید می‌کنه و جنین پسر شکل می‌گیره. چون شکل‌گیری دخترانه‌ی نوزاد به طور طبیعی زودتر شروع میشه، با شروع به کار ژن SRY، تبدیل زنانگی پسرفت می‌کنه. حالا با ترشح تستوسترون از بیضه‌ها، آلت، کیسه‌ی بیضه و پیشابراه تشکیل می‌شود. بعد از اون در ماه هفتم و هشتم بارداری بیضه‌ها وارد اسکروتوم می‌شوند. حالا اگر ژن SRY شروع به کار نکنه، تخمدان شکل می‌گیره و دستگاه زنانگی هم شروع به تکمیل رحم و لوله‌های تخمدان می‌کنه. در عین حال، قسمتهایی که مسؤول تولید اعضای تناسلی مردونه هستند، پسرفت می‌کنند. اما از بین نمی‌رند و در داخل بدن به رشدشون ادامه می‌دند.

این بیماری از هر 15 هزار نفر، یک نفر مبتلا داره.

 

خوب امیدوارم جواب سؤالت رو گرفته باشی.

تا آپدیت بعدی یا حق....